SKIPAS ONLINE
hu
Központ ZÁRVA!
Készüljön a 2024-es nyári szezonra!
Központ ZÁRVA!
Készüljön a 2024-es nyári szezonra!
Üzemeltetési

szabályzat a bikeparkra vonatkozóan

1. Pályára való belépés és megállás utáni indulás
A cyklista köteles alaposan megismerni a pályát és az akadályokat vizuálisan, hogy felmérje képességeit a pályán történő kerékpározáshoz. A cyklista, aki belépett a kerékpárpályára, megállt, majd a megállás után folytatni akarja az utazást, köteles meggyőződni arról, hogy nem veszélyezteti önmagát vagy másik cyklistát.

2. Irányválasztás a Bike Parkban
A kerékpárpályák egy irányú induló-célban vannak. A cyklista köteles betartani a pálya jelöléssel meghatározott irányt.

3. Kerékpáros védőeszközök biztonsága
A cyklista csak olyan kerékpáros védőeszközt használhat, amelyet a gyártó a termék biztonságos használata során biztosít. Kötelező a sisak, kesztyű, könyök-, térd-, hátvédő és mellvédő használata.

4. Sebesség vezérlése és vezetési stílus
A kerékpáros park résztvevőjeként a kerékpárosnak áttekintése kell lennie a előtte lévő helyzetben. A sebességet alkalmazkodnia kell képességeihez és lehetőségeihez, valamint az adott pálya és akadályok állapotához.

5. Figyelemmel lenni más személyekre a Bike Parkban
A kerékpáros pályán minden kerékpárosnak úgy kell viselkednie, hogy ne veszélyeztesse az egészséget, életet, vagy kárt okozzon önmagának és másoknak. A kerékpárosnak, aki egy másik kerékpáros mögött halad, nem szabad veszélyeztetnie az előtte haladó kerékpárost, megfelelő távolságot kell tartania, hogy a kerékpáros előtte szabad teret hagyjon a haladáshoz. A biciklisek közötti távolság a lejtőn legalább 50 m kell legyen.

6. Előzés
A kerékpáros pályán tilos előzni, a kerékpárost köteles betartani az irányt.

7. Jelölések betartása
A kerékpárosnak követnie kell a jelöléseket a kerékpáros pályán.

8. Segítség nyújtása - Tel. 115, recepció: +421 486 308 813
A kerékpáros pályán történő baleset esetén a kerékpárosnak kötelessége segítséget nyújtani és bejelenteni a balesetet egy illetékes személynek. Az illetékes személy a park személyzete. A jelentést az ülési vagy a hegyi felvonó állomásán lehet leadni.

9. Figyelmeztetés
A látogatóknak csak a park személyzetének engedélyével szabad belépniük a kerékpárpark területére. A kerékpár pályák üzemeltetője jogosult tiltani a kerékpáros pályán való tevékenységet annak, aki nem tartja be a kerékpározási szabályokat. Minden biciklista köteles az jegyet megvásárlása előtt elolvasni és aláírni a Biciklista nyilatkozatát.
A jegy megvásárlásával a látogató megerősíti, hogy elolvasta, megértette, aláírta és egyetért a Mýto SKI & BIKE Bike Park szabályaival.

10. Az alábbi tilalmak érvényesek a Bike Parkban:
• a kerékpáron kívüli tevékenység tilalma, kivéve
  a kerékpározást
• a pálya, akadályok és tájékoztató táblák megjelölésének
  lebontása, módosítása, károsítása tilos
• a gyermekeknek felügyelet nélkül tilos belépni
• tilos kerékpárazni alkohol és kábítószer hatása alatt
  állapotban és üveg tárolók használata
• tilos dohányozni
• tilos nyitott tűzzel bemenni
• tilos az elleni irányba nyomni a kerékpárt
• tilos gyalogosan belépni

A belépőjegy megvásárlásával és a Bike Park területére való belépéssel a látogató köteles betartani a kerékpáros parkban való viselkedési szabályokat, és tudomásul veszi, hogy a saját felelősségére és kockázatára kerékpározik.

A park látogatóinak tulajdonában keletkező károért és sérülésért a park üzemeltetője nem vállal felelősséget.

A kerékpáros köteles biztosítást kötni a hegyi mentőszolgálat igénybevételére.

A Bike Park által tartott ellenőrzés esetén a látogatónak be kell mutatnia a regisztrációs pénztárban vásárolt érvényes jegyet (belépőt).

A központ fenntartja a jogot a kapacitás korlátozására a jelenlegi kihasználtság és időjárási körülmények szerint.

Az üzemeltető fenntartja a jogot a közlekedési eszközök szállításának beszüntetésére nem kedvező időjárási körülmények, erős szélsebesség, meghibásodások, áramkimaradások stb. esetén.

 

Mýto pod Ďumbierom, 2022.06.18.